Handelingen logo01A

E-mailAfdrukkenExport ICS

Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2019

Evenement

Titel:
Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2019
Wanneer:
di, 23. juli 2019, 09:30 uur - vr, 26. juli 2019, 14:00 uur
Locatie:
Conferentiecentrum Klooster Bovendonk - Hoeven
Categorie:
Werkdag(en)

Omschrijving

Week kerkmuziek HoevenHou je van kerkmuziek? Wil je je verdiepen in de betekenis van liturgie? Kom dan naar de Werkweek voor liturgie en kerkmuziek in Hoeven. De werkweek staat open voor iedereen. De deelnemers gaan een week lang intensief aan de slag met kerkmuziek onder leiding van een team enthousiaste musici en theologen. De ervaring leert dat ze na afloop vol inspiratie weer naar huis gaan.

Thema ‘Licht’
Dit jaar staat de Werkweek in het teken van de ‘Licht’. In liturgie speelt licht een grote rol. En als dat voor liturgie geldt, dan ook voor de muziek daarbinnen. Een van de oudste liederen van de kerk is de lichthymne Phos Hilaron - 'vrolijk, vreugdevol, vriendelijk licht'. Denk verder aan de Intocht van het Licht en de Lof aan het Licht in de viering van de Paasnacht.
In de werkweek van 2019 komen allerlei aspecten van licht aan bod. Allereerst in de dagelijkse vieringen, en verder al zingend, spelend en bezinnend. Het programma is zo opgezet dat er gezamenlijke bijeenkomsten zijn, terwijl daarnaast ieder een hoofdvak naar keuze volgt (koorzang, dirigeren, orgel/piano en theologisch-liturgische verdieping). Daar komt dan ook nog de mogelijkheid voor bijvakken bij. Dit jaar o.a. poëzie in de liturgie.
Stof genoeg dus voor verdieping, muziek genoeg om te zingen en reden genoeg om te vieren. De vaste locatie, het voormalige klooster Bovendonk in Hoeven, draagt het nodige bij aan de sfeer.

Gastspreker
Ieder jaar is er een gastspreker die het thema vanuit zijn of haar deskundigheid belicht. Dit jaar is dat Thomas Quartier, docent rituele, liturgische en monastieke studies aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven en tevens benedictijner monnik.

Huis van de Kerkmuziek
De Werkweek Liturgie en Kerkmuziek heeft een eerbiedwaardige geschiedenis die teruggaat tot de vroege jaren ’70 van de 20ste eeuw en het verschijnen van het Liedboek voor de Kerken. Sindsdien komt er ieder jaar opnieuw een grote groep bij elkaar om zich te verdiepen in allerlei aspecten van liturgie en kerkmuziek en elkaar te inspireren. Tot vorig jaar was het een activiteit van de Protestantse Kerk. Met ingang van 2019 valt deze werkweek onder het Huis van de Kerkmuziek. Zie www.huisvandekerkmuziek.nl/werkweek-hoeven.

Praktisch
Wat: Werkweek voor liturgie en kerkmuziek 2019
Wanneer: dinsdag 23 juli, aankomst 9.30 - 11.00 uur - vrijdag 26 juli, vertrek 14.00 uur
Waar: Conferentiecentrum Klooster Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven
Informatie, aanmelden: http://www.huisvandekerkmuziek.nl/werkweek-hoeven
Vragen: http://www.huisvandekerkmuziek.nl/contact-opnemen


Locatie

Locatie:
Conferentiecentrum Klooster Bovendonk - Website
Straat:
Hofstraat 8
Postcode:
4741 AK
Plaats:
Hoeven
Land:
Netherlands
Plattegrond:
Plattegrond
Deze website gebruikt cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord.