Home

Handelingen logo01A

introductie omslagen 2021 2

beeld aankondiging 2021 32021/3 Levend water

In veel religies staat water symbool voor gezondheid en voorspoed. In het Nieuwe Testament (Johannes 4, 1-30) wordt verteld dat Jezus de bron van levend water is. In de Koran (Soera 21:30) lezen we dat God uit water al het levende heeft gemaakt. Water geeft leven. Helaas is dit vaak ook niet het geval. Voor veel mensen is water dodend, omdat er te veel of te weinig van is, of omdat het water ernstig is vervuild.
In het septembernummer gaan we in op de betekenis van water in religies en op betrokkenheid van religieuze instellingen bij duurzaam waterbeheer. In het eerste artikel wordt vanuit religie (theologie) een relatie gelegd met waterbeheer. In het tweede artikel wordt de omgekeerde weg bewandeld: van waterbeheer naar religie (levensbeschouwing). In de twee volgende artikelen wordt nagedacht over de betekenis van water in respectievelijk christendom en islam en de implicaties daarvan voor groene kerken en moskeeën. In het laatste artikel van het thematisch deel wordt nagedacht over waterbeheer vanuit internationaal en interreligieus perspectief. We sluiten af met twee boekbesprekingen en een masterscriptie over het onderwerp.

Themaredactie: Frans Wijsen

Verschijnt september 2021

 

2021/4 De rol van religie in het publieke debat

Verschijnt december 2021

 

U zoekt iets...

...over een bepaald onderwerp of thema uit Handelingen?
Via de zoekfunctie hierboven kunt u veel vinden. Typ een trefwoord en druk dan op de enter-toets of klik op het blauwe zoekicoontje

Agenda

Studiedagen, trainingen, conferenties, symposia, opleidingen, seminars, congressen, enz. vindt u hieronder
(klik op de blauwe tekst voor meer info)

Laatste wijziging

  • op dinsdag 08 juni 2021, 17:34 uur
Deze website gebruikt cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u daarmee akkoord.