Home

Logo

introductie omslagen 2019 3

Handelingen2019 3 omslagVanuit de institutionele religie zal geloof verwaterd lijken, omdat de traditionele religieuze activiteiten afnemen. Tegelijk kan geloof stromen als water, als we kijken naar andere vormen van religie. Naar multireligieus geloven. Of het bewust zelf zin geven aan het leven.
Deze zinnen uit het inleidende artikel van Monique van Dijk-Groeneboer geven in de kern aan waar het in dit nieuwe nummer van Handelingen over gaat.
In zijn Aan de lezer zegt hoofdredacteur Hans Schildermans het zo: Nederland is veranderd van een levensbeschouwelijk verankerde samenleving naar een land van individuele alternatieven: ‘samen op ons eigen’. Hij noemt dit themanummer een naslagwerkje dat beslist bewaard moet blijven. Geef hem eens ongelijk, want het gaat over: wat gebeurt er met religie in ons voormalig christelijke land? Waar vinden mensen hun geloof en inspiratie als het niet in de christelijke kerk is? Welke uitdagingen liggen er voor religieuze instituties te midden van het slechte imago, de beeldvorming in de media en toch ook veel zoekende mensen?
Hoe dat wordt uitgewerkt vindt u in het overzicht van dit nummer. En dat dat allemaal belangrijk is, verwoordt Van Dijk bijvoorbeeld zo: via religie in de zin van ‘geloven als stromend water’, kan er actief gestalte worden gegeven aan het talent van religieuze mensen voor goed samenleven. Weer een uiterst interessante en relevante Handelingen, durven we te zeggen.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

U zoekt iets...

...over een bepaald onderwerp of thema uit Handelingen?
Via de zoekfunctie rechts boven-aan kunt u veel vinden. Typ een of meer trefwoorden en druk op de enter-toets.

Agenda

Studiedagen, trainingen, conferenties, symposia, opleidingen, seminars, congressen, enz. vindt u hieronder:

Laatste wijziging

  • op maandag 23 september 2019, 12:50 uur